top of page
logo zwart.png

Yogalessen

Als je yoga beoefent merk je dat lichaam en geest verbonden zijn. De fysieke oefeningen maken je niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk sterker en flexibeler. Na de yogales heb je meer energie, rust en helderheid in je hoofd en voel je de verbinding met jezelf en alles om je heen.

Het woord Yoga komt uit het Sanskriet en betekent eenheid van het lichaam en de geest. Yoga heeft zijn wortels in een 5000 jaar oude Indiase traditie. De kennis over gelukkig en gezond leven is eeuwen geleden ontwikkeld en vastgelegd en blijkt nog steeds actueel te zijn. In yoga wordt naar de mens als geheel gekeken. Gezondheid wordt holistisch benaderd; er is aandacht voor de rol van de ademhaling, voeding, slaap, beweging en ontspanning.

ONE - high res-43.jpg
Easy Yoga

​​​Elke dinsdag: 19:00 - 20.00

Elke donderdag: 20:15 - 21:15 

Tijdens deze combinatie-les beoefenen we zachte yogahoudingen en ademhalingsoefingen in combinatie met meditatie. De yoga draagt bij aan het vergroten van kracht, stabiliteit en souplesse. We doen daarbij verschillende meditatievormen en eindigen altijd met een totale ontspanning.

ONE - high res-17.jpg
Yoga Fit

​​​Elke maandag 18.30-19.30 

Elke woensdag: 09:00 - 09:55

Een combinatie van yoga,- en fitness gerelateerde oefeningen voor de buik-, billen-, en benen. Yoga FIt is een training waarbij je aan de ene kant aan je core werkt en aan de andere kant ontspant bij de yoga oefeningen en Total Relaxation aan het eind.

Power Yoga

​​​Elke dinsdag: 20:15 - 21:15

Power yoga is een fysiek krachtige en uitdagende variant van yoga: in de flow van het ademritme wisselen verschillende houdingen elkaar af met verdieping in inspannende houdingen. Power yoga gaat vooral over het vrijmaken van energie en innerlijke kracht.

Poweryoga is ontstaan uit de traditionele vorm Asthanga Vinjasa yoga, waarbij telkens volgens een vaste serie van houdingen gewerkt wordt.

ONE - high res-27.jpg
ONE - high res-19.jpg
Yang Yin Yoga

​​​Elke donderdag: 19:00 - 20:00 

Zachte, dynamische variant van Power yoga waarbij de houdingen elkaar in een flow opvolgen. Afwisselend inspannende en ontspannende houdingen welke met elkaar verbonden worden door zogenaamde Vinjasa’s.

Deze vorm is qua lesopbouw te vergelijken met Power yoga, de intensiteit ligt wat lager. We eindigen met een aantal ontspannende Yin Yoga houdingen. 

bottom of page